top of page

Microneedling

SkinPen

SkinPen är den första microneedlingpennan i världen som är medicinskt klassad, den är godkänd av amerikanska läkemedelsverket (FDA) samt CE-märkt (vilket betyder att den uppfyller EU:s krav på hälsa och säkerhet). SkinPen har kliniska bevis för att säkert och effektivt kunna behandla akneärr, operationsärr, pigmenteringar och fina linjer. Microneedling med SkinPen får endast utföras av legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare.

 

Behandlingen kan beskrivas som “kollageninduktionsterapi”. Genom att skapa små, små kontrollerade skador i huden med hjälp av små, mycket tunna och mycket vassa, sterila nålar stimuleras huden till att bilda mer kollagen. 

The-SkinPen-bara pennan_edited.jpg

Vad är microneedling?

Microneedling är en nålbehandling där tunna nålar av rostfritt stål penetrerar det översta hudlagret, man gör en kontrollerad skada på huden. Nåldjupet varierar mellan 0,25 mm – 2 mm beroende på behandlingsområde. Under behandlingen skapas med hjälp av nålarna i pennan flertal mikrokanaler i huden vilket resulterar till att kroppen tror att den är skadad, och därmed ökar produktionen av kollagen och nya kapillärer bildas. Kollagen bidrar till hudförnyelse vilket gör att hudproblem som bland annat rynkor, fina linjer och ärr kan minimeras. Resultatet av microneedling ger därför en jämnare, fastare och slätare hy med mera glow.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett viktigt fiberprotein som hjälper till att hålla huden fast, elastisk och återfuktad samt ger stadga åt såväl skelett som leder och blodkärl. Det är kollagenet, tillsammans med elastin, som gör att vår hud ser ungdomlig och slät ut och att huden kan läka när den skadas. Ju mer kollagen vår hud producerar, desto fastare och fylligare upplever vi huden. Ett barns hud innehåller höga halter av kollagen. Men från ca  25 års ålder minskar hudens egna kollagenproduktion med ca 1 % per år, och vi börjar bryta ner mer kollagen än vi nybildar. Hudlagret blir då tunnare och det börjar anas ålderstecken som linjer och rynkor, samt att huden blir torrare och slappare.

Kvinna i vit skjorta

Fördelar med SkinPen

skinpen ikoner.PNG
bottom of page