top of page

PDO-Injektion

UltraCol

UltraCol PDO-injektion är en injektionsbehandling som stimulerar hudens bindväv samt produktionen av kollagen och elastin. Behandlingen föryngrar och stramar upp din hud utan att tillföra volym eller förändra dina ansiktsdrag.

Produkten som injiceras heter Polydioxanone, men förkortas PDO, och är ett beprövat material som använts inom medicinska sammanhang som tex kirurgi i flera decennier. Många känner igen "PDO" från att det är det ämne som används för att skapa de trådar som används vid trådlyft.  Det finns således vetenskapliga studier och långvarig uppföljningstid på PDO som material inom både medicinska och estetiska sammanhang, och man har ej kunnat se främmandekroppsreaktioner, allergier eller ogynsamma effekter. PDO är fullständigt biologiskt nedbrytbart och bryts naturligt ned i kroppen. 

ultracol_image01.png

Behandlingsområden

Vanliga behandlingsområden inkluderar mellersta och nedre delen av ansiktet samt det känsliga området under ögonen. 

Vid tex mörka ringa och insjunkenhet under ögonen är PDO-injektion en mycket effektiv behandling. En fördel med denna behandlingsmetod är att materialet inte drar åt sig någon vätska. 

Varför UltraCol?

Med UltraCol PDO-injektion kan man åstadkomma en förbättrad hudstruktur och en hudföryngring, men behandlingen passar även för att behandla puffighet, fina linjer och blåa toner under ögonen. 

UltraCol PDO-injektion syftar till att stimulera hudens egen kollagenproduktion för att återskapa spänst, elasticitet och en fastare hud.  På så sätt kan en uppstramande effekt uppnås. Effekten av PDO-injektionsbehandling har således ett helt annat syfte än behandlingar med tex fillers som i regel används för att skapa volym snarare än stimulering av hudens bindväv.

Behandlingsindikationer:

  • Återskapa spänst

  • Förbättra hudens elasticitet

  • Fastare hud

  • Huduppstramning

  • Hudföryngring

När ser jag resultat?

Eftersom en PDO-injektion stimulerar kroppen att själv bilda mer kollagen och elastin och detta är en något tidskrävande process, så tar det ca 3-4 månader innan slutresultatet av behandlingen uppnåtts.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Initialt rekommenderas en kur bestående av 2-3 behandlingar med 2-3 månaders mellanrum, antalet behandlingar beror på dina förutsättningar och det resultat du önskar uppnå. Därefter rekommenderas 1 behandling per år för att bibehålla resultatet.

fe-ultracol-2-cultum.jpg
bottom of page